Dopravná nehoda v Budmericiach

22.03.2013 Pezinok

Dnes sa v krátko pred 13.45hod stala v obci Budmerice dopravná nehoda. Jej účastníkom bol vodič osobného motorového vozidla Škoda Fábia. Podľa doterajších zistení jazdil 70- ročný Bratislavčan po ceste II/504 z obce Budmerice do Modry. Z doposiaľ presne nezistených príčin vyšiel s vozidlom na pravej strane mimo vozovku. Následne narazil do dopravnej značky označujúcej koniec obce. V dôsledku nárazu sa vozidlo prevrátilo na pravú stranu a zakliesnilo muža. Po príchode policajtov sa na mieste dopravnej nehody okrem muža nikto nenachádzal. Spod vozidla ho vyprostili príslušníci Hasičského a Záchranného zboru.
Dychovou skúškou policajti u muža zistili požitie alkoholu. Výsledok merania bol 1,24 mg/l. Muž bol prevezený na lekárske ošetrenie do nemocnice.
Škoda na vozidle bola predbežne vyčíslená na 1.000,-€. Presné príčiny dopravnej nehody ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania.

Približne o hodinu neskôr sa na Krajinskej ceste vo Svätom Jure stala ďalšia dopravná nehoda. Jej účastníkom bol 77- ročný vodič z Bratislavy a 55 ročná chodkyňa z okresu Pezinok. Žena sa podľa doterajších informácií mala v čase stretu s osobným motorovým vozidlom Volkswagen Passat nachádzať na riadne označenom priechode pre chodcov. Alkohol policajti v dychu vodiča nezistili.
Zranenia, ktoré žena pri dopravnej nehode utrpela, si vyžiadali ošetrenie lekárom. Vodič zranený nebol a v dôsledku dopravnej nehody nevznikla ani materiálna škoda.
Aj v tomto prípade sú všetky okolnosti nehody a miera zavinenia predmetom preverovania.
 

Vyberte región